Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal?

Wat is een bulletjournal? Het is in feite een notitieboekje of boek dat is ontworpen om datums, ideeën, belangrijke datums, speciale dagen van het jaar, namen van mensen, plaatsen, dingen, enz. bij te houden. Dit type dagboek is erg handig als u probeert te organiseren of als u meer georganiseerd en gedetailleerd wilt zijn met uw schrijven. bullet journal kan je helpen om veel sneller en veel gemakkelijker te schrijven omdat het niet te vol staat met alles, zodat je niet afdwaalt van wat je echt moet schrijven. Dit type dagboek kan je helpen een betere schrijver te worden. Lees verder om meer te leren over wat een bullet journal is en hoe je het kunt gebruiken om je schrijfvaardigheid te verbeteren.

Wat is een bulletjournal?

Kortom, een bullet journal is gewoon een manier om je leven te organiseren en effectiever te worden in het voor elkaar krijgen van dingen. Om dit type schrijfmethode te gebruiken, heb je een indexkaart, papier, een potlood, een notitieblok en een omslag voor je dagboek nodig. Ryder Carroll, oprichter van de Bullet Journal-methode, heeft een snel, maar effectief volgsysteem gemaakt dat je gemakkelijk kunt gebruiken om je takenlijsten, doelen, ideeën en al het andere dat in je leven opkomt bij te houden. Hij was van mening dat we allemaal onze gedachten zo goed mogelijk moeten opschrijven met behulp van deze tools, en dat er ook een focus en een systeem moet zijn om deze tools te gebruiken om de beste en meest efficiënte informatie op te schrijven.

Je zou je bullet journal-systeem de volgende dag moeten gaan gebruiken nadat je je lijst hebt voltooid. Het doel hiervan is dat u ervoor kunt zorgen dat alles precies is zoals u het wilt. Op deze manier verspil je geen tijd aan het zoeken naar iets dat je al hebt of misschien iets vergeten dat de volgende dag moet gebeuren. Als u klaar bent met uw lijst, moet u uw aantekeningen bekijken en zien wat u hebt geschreven. Je zult er misschien versteld van staan hoeveel gemakkelijker je toekomstige log zal zijn als je het eenmaal hebt gemaakt zoals je het wilt.

Meer info over dit artikel: http://mylovelynotebook.nl/

Close