Hoe u oudergesprekken met uw kinderen kunt verbeteren

oudergesprek

Hoe u oudergesprekken met uw kinderen kunt verbeteren

De eerste stap om het praten van ouders met uw kind te verbeteren, is door te oefenen met luisteren. In plaats van dingen te zeggen als "het is een boom" of "de boom heeft een groene kleur en kleine bessen", gebruik je specifieke woorden om het object te beschrijven. Praat met uw kind over verleden, heden en toekomst in termen die uw kind gemakkelijk kan begrijpen. Probeer het gebruik van woorden als 'en', 'de en' te vermijden en benadruk in plaats daarvan het object zelf en de relatie tussen het object en de mensen.

Als u zich afvraagt hoe u de oudergesprekken met uw kind kunt verbeteren, is de eerste stap het vinden van een bron die dit biedt. Er zijn verschillende websites op internet die u van advies en suggesties kunnen voorzien oudergesprek. Een website zoals Parent Talk kan u bijvoorbeeld helpen de communicatieve vaardigheden van uw kind te verbeteren. U kunt lijsten met zinnen en tips vinden en zoeken op leeftijd, stemming of zelfs gedrag. Neem echter geen beslissingen voordat u een recensie van oudergesprekken hebt gelezen.

Als u zich zorgen maakt over het drank- of drugsgebruik van uw kind, kunt u concrete voorbeelden gebruiken om de beschuldiging weg te nemen. Gebruik voorbeelden die aantonen dat uw kind niet paranoïde is. Als uw kind tegenklaagt of defensief wordt, kan dit een teken van schuld zijn. Dit is een goede gelegenheid om uit te leggen waarom het verkeerd is om te drinken of te rijden en waarom het geen goed idee is. Bovendien zal zo'n gesprek je helpen om een sterkere band met je kind op te bouwen.

Meer info over dit artikel: https://hetsen-visschers.nl/

Close