Gerecycled toiletpapier – gemaakt van sterkere materialen

toiletpapier

Gerecycled toiletpapier – gemaakt van sterkere materialen

Toiletpapier kan op verschillende manieren worden gebruikt, variërend van schoonmaken tot vrouwelijke hygiëne, tot kamperen en zelfs als delicatesse. Toiletpapier zelf is niets meer dan papier gemaakt van katoen waaraan geur en kleur zijn toegevoegd. Hoewel toiletpapier in veel moderne huishoudens een noodzakelijk handelsartikel is geworden, gaat het gebruik ervan ver terug in de geschiedenis. Al in het oude Egypte gebruikten mensen papyrus om toiletpapier te maken. Hoewel het vandaag grotendeels uit de gratie is geraakt, was het ooit een erg populaire optie.

Tegenwoordig wordt toiletpapier nog steeds grotendeels gemaakt van katoen, maar wordt het gemengd met synthetische vezels. CleanProduct.nl wc papier. Katoen is een ideale vezel voor het maken van toiletpapier omdat het goed te hanteren is en lang meegaat. Het is ook erg duurzaam en wordt niet te plakkerig in natte omstandigheden. Toiletten hoeven doorgaans niet te worden schoongemaakt, zoals de toiletbrillen. Maar er doen zich bepaalde omstandigheden voor wanneer ze een grondige reiniging nodig hebben, zoals na een stoelgang. In dit geval kunt u het beste een katoenen washandje van goede kwaliteit gebruiken in plaats van plastic lakens.

Van gerecycled papier kan door veel bedrijven toiletpapier worden gemaakt. Veel toiletpapier dat over de hele wereld wordt gebruikt, wordt gemaakt in China en andere Aziatische landen waar het milieu en de hulpbronnen sterk uitgeput zijn. Veel mensen kiezen ervoor om dit type papier te gebruiken vanwege de duurzaamheid en het vermogen om minderbedeelden te helpen. Omdat toiletpapier dat in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld wordt gebruikt, is gemaakt van bomen die elk jaar opnieuw moeten worden geplant, moet veel van het gerecyclede papier dat internationaal circuleert, worden gemaakt van bomen die al zijn gekapt.

Er zijn verschillende soorten gerecycled papier beschikbaar. Sommige rollen toiletpapier zijn bedekt met plastic voordat ze tot een doek worden geweven. Deze rollen worden gebruikt om kleding op te vouwen om ze te maken. Het papier is gecoat met PVC-lijm om het sterk en waterdicht te maken. Deze rollen worden vervolgens ondergedompeld in een printerinkt op waterbasis die ze kleurt zodat ze eruit zien als gewoon toiletpapier.

Een ander soort gerecycled papier wordt gemaakt van onbewerkte pulp. Rauw vruchtvlees is afkomstig van de schillen van koffiebonen. Als de bonen rijp zijn, kunnen ze niet meer voor consumptie worden verkocht, maar moeten ze worden verwerkt tot pulp voor gebruik bij het maken van papier. Het vruchtvlees wordt eerst in water geweekt en daarna gedroogd. Als het papier is gemaakt, blijft het droge vruchtvlees achter in het mengsel van water en lijm.

Het resulterende papier is sterker dan gewoon toiletpapier omdat het uit veel sterkere vezels bestaat. De vezels zijn gemaakt van polypropyleen, nylon en natuurlijke vezels. Al deze vezels zijn sterk genoeg om te wassen. Als u zich zorgen maakt over het milieu, wilt u misschien kiezen voor gecertificeerd 100% recyclebaar toiletpapier. Veel bedrijven bieden dit soort opties aan, dus u weet dat uw producten zo goed zijn als ze beweren te zijn. Het is gemakkelijk om de vezelmake-up te kennen als je naar de verpakking kijkt – als er geen polypropyleen, nylon of natuurlijke vezels op staan, is het geen gerecycled toiletpapier.

Meer informatie: https://cleanproduct.nl/

Close